Er der potentiale vækste den finansielle sektor?

I de seneste år er der kommet stor fokus på innovation og disruption i mange brancher og én af de brancher, hvor der for alvor sker meget er indenfor fintech (“finance technology”).
En del af løsningerne indenfor fintech henvender sig til B2C-segmentet – slutbrugerne. Her ser vi løsninger som MobilePay, LunarWay, Spiir, June, Revolut, m.fl., der pakker økonomiske produkter ind på en mere smart og innovativ måde. Forbrugerne tager mere og mere imod den slags produkter. Der er også løsninger for B2B-markedet som f.eks. de klassiske indenfor regnskabsprogrammer – e-conomic, Dinero, Billys, men også nye økonomiske værktøjer som, Hufsy, Debito, Crediwire, m.fl.

Inkasso står tilbage

Et af de områder som i lang tid ikke har haft fokus på innovation er hele området omkring inkasso og inddrivelse af ubetalte fakturaer.

For mange virksomheder er opfattelsen af inkasso, at det er det samme som at køre en retssag. Man er bange for at miste kunderelationen, men også for de omkostninger man frygter er forbundet med inkasso. Desuden er det ofte ikke noget man taler om. Man risikerer derved at blive opfattet som dårlig til at drive forretning. Eller som én der ikke behandler sine kunder ordentligt. Udover at der hersker et tabu omkring inkasso og det enkelte inkassobureau, så er branchen stadig præget af gammeldags tankegang med en masse nødvendige trin for at få hjælp til inddrivelse af sine ubetalte fakturaer. Hvorfor skal man f.eks. forhandle individuelle tilbud med en key account manager? Hvorfor skal man fysisk underskrive kontrakter? Hvorfor skal man betale dyre timepriser for standardiserede ydelser? Hvorfor findes der ingen adhoc-løsninger?

Hvorfor kan man i stedet for ikke bare oprette sin ubetalte faktura til inkasso via et online interface, acceptere standardbetingelserne efter man har gennemlæst disse samt en nem og overskuelig pris?

Der ligger et kæmpe potentiale i at automatisere og standardisere en lang række processer og opgaver.

Hvad er fremtiden for inkasso?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top